Logo Planet Friendly

Vilcacora

(Uncaria tomentosa)

Vilcacora je přezdívaná také jako "kočičí dráp". Je to jedna z nejmocnějších rostlin džungle, díky které prý Inkové neznali nemoci. Patří mezi adaptogeny, což znamená, že má schopnost působit právě tam, kde je v konkrétním organizmu potřeba. Známe její potenciál, a proto věnujeme velkou pozornost tomu, abychom pro vás měli tu nejlepší kvalitu, kterou v Peru naši přátelé dokážou získat. Silné ozdravné účinky vilcacory potvrzuje i současná věda.

Vilcacora moučka
Vilcacora moučka
Skladem
470 Kč
250g 80g
Do košíku

Vilcacora, jemně mletý prášek z vnitřní kůry rostliny. Jedna z mocných rostlin džungle, díky které údajně Inkové neznali nemoci. Též známa jako „kočičí dráp“.

Indiánský příběh vilcacory

Amazonští léčitelé se obracejí k vilcacoře odnepaměti a vděčí jí za mnoho uzdravených pacientů, potýkajících se i s onemocněními, které patří k těm nejvážnějším. Ordinují speciální 21 denní kúry, během nichž se drží přísná dieta a od rána do večera popíjí právě tento nápoj. K léčbě každého orgánu připravují unikátní recepturu, kde účinky vilcacory podporují další mocné amazonské rostliny.

Léčebná síla vilcacory se ukrývá v kůře kmenů. Indiáni ji odsekávají mačetou tak, aby strom nijak nepoškodili a ten mohl i nadále plnit svoji funkci uprostřed deštného pralesa.
vilcacora

ŽIVOT VILCACORY

Vilcacora je doma v celé Amazonii, od Peru přes Ekvádor, po Brazílii a další krajiny. Všude tam obrůstá stromy známá velká liána s oválnými lístky a se záchytnými zahnutými trny připomínající drápky. 

Odtud pochází jedno z jejích jmen “uňa de gato” - “kočičí dráp”.

VILCACORA je friendly

Vilcacora posiluje imunitní systém a má adaptogenní, protizánětlivé, antivirové a antibakteriální účinky. Pomáhá odvádět toxiny z těla a podporuje regeneraci organizmu. Blahodárně působí i při problémech s klouby a s trávením. Doporučuje se užívat také preventivně, zejména kuřákům a lidem se špatnou životosprávou.
Účinné látky:
  • aminoglykosidy
  • steroly
  • polyfenoly
  • terpeny
  • flavonoidy
  • oxindolové a indolové alkaloidy

vilcacora V KUCHYNI

Domorodí obyvatelé Amazonie připravují nápoj z kůry, naporcované na “vlásky”. 20 g omyjí, očistí, vloží do 1 litru vody a přivedou k varu. Nádobu poté odstaví, nechají po celou noc odstát a ráno je nápoj připravený
ke konzumaci. Tento způsob přípravy považují indiáni za nejefektivnější, vařením se totiž naruší dřevité buňky a následným nabobtnáním uvolní všechny blahodárné látky.

Pokud si pořídíte vilcacoru v podobě sušeného prášku, který je u nás dostupnější, doporučujeme postupovat podobně, tedy dát přípravě potřebnou péči. Do 0,5 l vody vsypte 2 čajové lžičky prášku, 20 minut vařte, nechejte přes noc vychladnout, ráno nápoj sceďte a v průběhu dne popíjejte.
Pro rychlejší přípravu můžete 1 čajovou lžičku zalít 250 ml vroucí vody, dobře rozmíchat, nechat 10 minut odstát a poté vypít.
Ani příprava a konzumace “za studena” není špatně, jen takto není využitý veškerý potenciál, který v sobě tato posvátná rostlina ukrývá. Ten, pro koho je chuť vilcacory příliš náročná, může nápoj dochutit citrónem a medem.

CO JEŠTĚ BYSTE MĚLI O VILCACOŘE VĚDĚT

O odhalení cenných vlastností Uncaria tomentosa a jejich šíření mimo hranice Peru se zasloužil polský misionář a zároveň velký fytoterapeut, salezián žijící v Peru, páter Edmund Szeliga (1910-2005). Rostlinu nazval wielka kora (velká kůra). 

Od té doby ji vědci intenzivně zkoumají - studie dokazují její účinky na očistu organizmu od virů a bakterií a dokonce působení proti rakovině.

Vilcacora působí synergicky s guaranou.
Logo Planet Friendly
sipka
chevron-down